Ber skolene tilby skolegudstjeneste

Skole. Utdanningsdirektoratet har i dag lagt fram en ny veileder for skolegudstjenester. Direktoratet oppfordrer til å legge til rette for at elevene skal kunne delta på skolegudstjenester i forbindelse med høytider.
– Det er flott at mange skoler tilbyr elevene besøk til kirken i forbindelse med jul, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Dette bildet er hentet fra en julegudstjeneste i Uvdal kirke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Veilederen er revidert etter ønske fra Stortinget. Det har vært uro og uklarhet knyttet til gjennomføringen av skolegudstjenester enkelte steder. Meningen er at den nye veilederen skal gi tydeligere forventninger og rammer for organiseringen av gudstjenester i skoletiden.

Les også: Borgerlig samling om veileder for skolegudstjenester

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.