Utdanningsgapet mellom menn og kvinner øker

Skole. I 2017 hadde kvinner høyere utdanningsnivå enn menn i alle kommuner. Sjekk oversikten her.
Universitetet i Oslo. Foto: Colourbox.com

Forskjellen i utdanningsnivå mellom menn og kvinner øker år for år, og det er mennene som sakker akterut. I 33 av landets kommuner er andelen kvinner med høy utdanning nå mer enn det dobbelte av andelen menn.Forskjellen er størst i Kautokeino hvor 43 prosent av kvinnene har høyere utdanning og 17 prosent av mennene. Forskjellene mellom menn og kvinner er minst i Oslo og Akershus, dette kommer fram i en artikkel publisert av Statistisk sentralbyrå (SSB) (ekstern lenke).

For landet under ett, er andelen menn med høyere utdanning på 29,5 prosent, mens den for kvinner er på 37,2.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.