Bergen garanterer læreplass på barne- og ungdomsarbeiderfaget

Skole. Bergen kommune følger etter andre fylker og innfører læreplassgaranti for elever som vil bli helsefagarbeider eller barne- og ungdomsarbeider.
Behovet for helsefagarbeidere vil eksplodere om få år, samtidig manglet 31 prosent av søkerne på helse- og oppvekstfag læreplass i 2018. Foto: Magnus Knutsen Bjøke

– Vi trenger flere fagarbeidere. Og for at flere skal velge denne utdanningen, må vi skape forutsigbarhet. Ungdommene skal vite at de kan fullføre utdanningen sin i kommunen, og få en trygg yrkesvei, sier finansbyråd Håkon Pettersen (KrF) til NRK.

I fjor lyste Bergen kommune ut 40 læreplasser i barne- og ungdomsarbeiderfaget og 76 læreplasser i helsearbeiderfaget. Flere elever på ulike yrkesfag har imidlertid slitt med å få læreplass, og kommunen har fått kritikk for å tilby for få.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.