Mer populært å bli lærer

Skole. Mer enn en av ti som søker høyere utdanning, vil bli lærer. Det er utdanningen til barnehagelærer som vokser, mens det er noe lavere søkertall til grunnskolelærer- og lektorutdanningene.
– Jeg skulle gjerne sett at det var enda flere som ville bli lærer for de yngste elevene i skolen. Det er på 1.- 7. trinn i barneskolen hvor behovet for lærere er størst de neste årene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Marte Garmann / Kunnskapsdepartementet

Aldri før har flere hatt en av lærerutdanningene som sitt førstevalg når de søker høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartemenet i en pressemelding.

I dag ble tallene for søknader til høyere utdanning kjent. De overordnete tallene viser at 138.732 personer har per 16. april 2019 søkt studieplass til høyere utdanning gjennom Samordna opptak. Dette er 3.272 færre søkere enn i 2018, det vil si en nedgang på 2,3 %.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.