– Jeg skulle gjerne sett at det var enda flere som ville bli lærer for de yngste elevene i skolen. Det er på 1.- 7. trinn i barneskolen hvor behovet for lærere er størst de neste årene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Marte Garmann / Kunnskapsdepartementet
– Jeg skulle gjerne sett at det var enda flere som ville bli lærer for de yngste elevene i skolen. Det er på 1.- 7. trinn i barneskolen hvor behovet for lærere er størst de neste årene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Marte Garmann / KunnskapsdepartementetMarte Garmann / Kunnskapsdepartementet
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mer populært å bli lærer

Mer enn en av ti som søker høyere utdanning, vil bli lærer. Det er utdanningen til barnehagelærer som vokser, mens det er noe lavere søkertall til grunnskolelærer- og lektorutdanningene.

Aldri før har flere hatt en av lærerutdanningene som sitt førstevalg når de søker høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartemenet i en pressemelding.

I dag ble tallene for søknader til høyere utdanning kjent. De overordnete tallene viser at 138.732 personer har per 16. april 2019 søkt studieplass til høyere utdanning gjennom Samordna opptak. Dette er 3.272 færre søkere enn i 2018, det vil si en nedgang på 2,3 %.