Innfører «praktisk håndverksfag» i ungdomsskolen

Skole. Nå blir valgfaget «praktisk håndverksfag» innført i ungdomsskolen. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) ønsker å styrke rekrutteringen til yrkesfag og motvirke en tradisjonell kjønnsdeling av arbeidslivet.
– Valgfaget, praktisk håndverksfag, skal være en arena hvor elevene får oppleve skaperglede, engasjement og utforskertrang. Vi legger vekt på at skolene skal ha samarbeid med lokale bedrifter. Jeg håper faget kan gi elevene en smakebit av yrker de ikke kjenner noe særlig til fra før og inspirerer elevene, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Arkivfoto: Terje Lien

– Jeg håper særlig at jenter kan oppdage tradisjonelle mannsyrker, og gutter få interesse for yrker som er dominert av kvinner. I dag velger menn særlig bygg og anlegg og elektrofag, eller å bli snekkere, anleggsmaskinførere, murere og taktekkere, mens kvinner velger helse- og oppvekstfag eller kunst og design og arkitektur. Men vi trenger begge kjønn i alle yrker, sier kunnskaps- og integreringsminister Sanner i en pressemelding.

En forsøkslæreplan for det nye valgfaget praktisk håndverksfag er nå klar til å prøves ut –  allerede fra høsten er det mulig for ungdomsskoler som ønsker det å tilby faget til elevene sine.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!