Skal behandle tidenes mobbesak, opplever oppsigelse og sykdom

Skole. Drangedal kommune har fått nesten 50 mobbesaker i fanget. Samtidig opplever kommuneledelsen utfordringer i mannskapet.
Varaordfører Arnt Olav Brødsjø (t.v.) fungerer for en sykmeldt ordfører Tor Peder Lohne (Sp) (midten). Neste år går rådmann Jørn Christian Knutsen av, og nylig sa kommunalsjefen for kunnskap, mangfold og kultur opp. Arkivfoto: Didrik Linnerud Arnesen

– I utgangspunktet er det ikke gunstig å bytte mannskap midt i en slik prosess, men de tilbakemeldingene jeg har fått, er at saken blir godt behandlet fra kommunens side med det mannskapet vi har, sier varaordfører Arnt Olav Brødsjø (V).

Til sammen har rundt 50 tidligere elever i Drangedal stått fram med historier om omfattende mobbing i skolen, og gjennom sin advokat, Vibeke Hein Bæra, har de varslet krav mot kommunen. Flere har betegnet dette som Norgeshistoriens mest omfattende mobbesak, og kommunen har fått en krevende oppgave med å gjennomgå sakens detaljer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.