Vigilo-saken i Bergen: Gjennomgang med umiddelbar oppstart

Skole. Kommunaldirektør for barnehage, skole og idrett i Bergen har bedt om en intern gjennomgang av personvernet i appen Vigilo.
Kommunaldirektør Trine Samuelsberg ønsker å få oversikt over viktige beslutningspunkter, hendelser og relevant dokumentasjon knyttet til innføringen av kommunikasjonsmodulen i Vigilo-appen. Foto: Nina Johnsen / Bergen kommune

En alvorlig sikkerhetssvikt i skoleappen Vigilo ble nylig kjent for offentligheten, etter at Bergen kommune sendte ut en pressemelding for å informere om at meldingsfunksjonen i appen ble stengt inntil videre. Flere hendelser har avdekket alvorlig svikt i personvernet. Foreldre uten foreldreansvar har hatt tilgang på informasjon om barna. En melding som kun var ment for kontaktlærers øyne gikk ut til hele foreldregruppen. 

– Vi må lære av feilene for å unngå at tilsvarende skjer i fremtiden. Saken er kompleks, har mange detaljer og store mengder med dokumentasjon. Vi ønsker en oversikt og en gjennomgang fra noen som kan se helhetlig på dette med et nytt blikk. Seksjon for internkontroll har lang erfaring med å gjøre slike gjennomganger, skriver Trine Samuelsberg, kommunaldirektør for barnehage, skole og idrett, i en pressemelding på kommunens hjemmeside. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.