Flere foreldre får sosialhjelp i Rogaland

Sosialtjeneste. Nærmere 1.000 foreldre i Stavanger-området mottar sosialhjelp, nesten 200 flere enn for et år siden. Nav er bekymret over utviklingen.
Mens det blir færre arbeidsledige i Stavanger-området, blir det flere foreldre som mottar sosialhjelp. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mens færre arbeidsledige og flere utlyste stillinger i regionen har gjort Nav mer optimistiske, dempes dette av at det er blitt flere sosialhjelpsmottakere, skriver  Stavanger Aftenblad.

– Antall foreldre som får økonomisk sosialhjelp har økt betydelig på ett år. Det bekymrer, sier Nav-leder Ågot Vatnedal i Sandnes.

I hennes kommune, og kommunene Sola og Stavanger er det nå 959 foreldre totalt som får slik hjelp. Det er 180 flere enn i fjor, og Vatnedal tror det kommer til å bli enda flere.

– Utviklingen er fortsatt at tallet øker. Samtidig er behovet for hjelp ofte midlertidig, forklarer hun.

I Stavanger regner kommunen med at arbeidsledigheten vil føre til fortsatt økning i tallet på sosialhjelpsmottakere, fordi mange nærmer seg slutten på de to årene de kan få dagpenger. Den situasjonen kan Sandnes og Sola også havne i.

– Foreløpig er det ikke så mange som har gått på dagpenger i mer enn to år, så jeg vet ikke om vi har sett utslaget av arbeidsledigheten ennå, sier Marit Ladsten, som leder Nav Sola.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.