Oslos imponerende plan, men…

Språkspalta. En kommuneplan angår alle som bor, arbeider og lever i kommunen. Slik innleder Oslo kommune samfunnsdelen i forslaget til ny kommuneplan. Da må dette gjennomsyre språk og utforming.
Agnar Kaarbø. Foto: Terje Lien

En fredagskveld i april ble helgestemningen brutt av en SMS. Oslo kommune ville gjerne fortelle meg, og alle andre borgere av byen, at byrådet har utarbeidet forslag til ny samfunnsdel av kommuneplanen. Sammen med byutviklingsstrategi var dette sendt på høring. Lenke til side med dokumenter, kart og dato for folkemøter fulgte med tekstmeldingen. Her skulle fredagskosen vike for samfunnsengasjementet.

– Bra med aktiv kommunikasjon, tenkte jeg. Byrådet har satt i verk en imponerende rekke med tiltak for å få budskapet ut og synspunkter inn. Kjernen i aktiviteten er et dokument på 82 sider. Den inneholder tekst, bilder, tabeller, illustrasjoner/infografer. I tillegg kommer ulike kart og vedlegg om utviklingsområder, kollektivknutepunkt og arealpotensial i stasjonsnære områder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.