Skriv bedre sakspapirer

Språkspalta. Kommunestyrepolitikere har en tøff jobb. Ikke bare skal de fatte vanskelige beslutninger. De må lese mange og lange saksdokumenter først.
Et godt sakspapir skal gi et presist sammendrag av hva saken handler om, hvorfor den behandles og hva den skal føre til, skriver Agnar Kaarbø. Arkivfoto.

Denne uken går språkspaltistens medfølelse til lesende lokalpolitikere. De blir belemret med for mye papir. Det får ikke hjelpe at mange kommuner gir kommunestyrerepresentanter lesebrett. Det blir ikke færre ord av den grunn.

Jeg er usikker på om det å skrive gode sakspapirer står på studieplanen i fag som handler om offentlig ledelse og administrasjon på landets universiteter og høyskoler. Ved jusstudiet ved Universitetet i Oslo er de i gang med et klarspråkprosjekt for studentene. Måtte mange flere følge etter. Det er det behov for.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.