Lede gjennom ord

Språkspalta. Det er viktig hvordan ledere ordlegger seg. Det gjelder også administrasjonssjefer, rådmenn og ordførere som skriver i årsrapporter. Men ikke alle legger nok arbeid i det de skriver.
- Rådmannen leverer en sterk søknad til medlemskap i Språkspaltas fokusgruppe med: 'Kommunegrenser har hatt fokus i 2016', skriver Kommunal Rapports språkekspert Agnar Kaarbø. Arkivfoto

Hvordan omtale lederne i fire store kommuner seg i årsrapporter? Jeg tok en stikkprøve hos Molde, Tromsø, Ålesund og Tønsberg.

I Molde har rådmannen en innledende oppsummering av årsrapporten på kommunens nettside. Den er illustrert med fine videobilder som ruller over skjermen. «Innsatsen fra en samlet kommuneorganisasjon har skapt de gode resultatene for 2016, både i forhold til tjenesteproduksjonen og økonomi. Sjelden har visjonen «Molde – stikker seg ut» truffet bedre. Dette er noe å bygge videre på for årene som kommer.»

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.