Fylkeskommunal innpakking

Språkspalta. Hvis budskapet skal nå fram, må det pakkes ut, ikke pakkes inn.
Agnar Kaarbø. Foto: Terje Lien

Troms fylkeskommune vedtok i oktober en rekke uttalelser om viktige saker. Disse handlet blant annet om lokalisering av senter for datalagring, vilkår for transportnæringen, samferdselsprosjekt, Forsvaret, forslag til statsbudsjett og organisering av helsetilbud i landsdelen.

Vi må anta at det er lagt ned en del arbeid i å utforme uttalelsene. Vi må også anta at hensikten er de skal bli lagt merke til når de aktuelle sakene skal avgjøres. Slik virker det imidlertid ikke når jeg leser gjennom all teksten.
Ta for eksempel denne uttalelsen om Statkraft. Selskapet utreder hvor det som kalles hypersentre for datalagring skal etableres. Allerede i tittelen blir budskapet tvetydig: «Hypersenter for datalagring må utredes der kraften produseres».

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!