Oversikt med mellomtitler

Språkspalta. Store tekstmengder blir ugjennomtrengelige hvis det ikke skapes orden. Her kommer et superenkelt tips.
Agnar Kaarbø. Foto: Terje Lien

Struktur og system i skriftlige tekster er undervurdert. Vi tror det er orden i ord, argumenter og resonnementer fordi dette er klart i eget hode. Mottakeren opplever det ikke alltid slik. For dem kan et dokument eller en avisside bli uoverkommelig hvis de ikke får hjelp.

Jeg har tidligere henvist til hva den den amerikanske akademikeren og klarspråkeksperten George D. Gopen har sagt om struktur: Struktur betyr 85 prosent for å skape mening og sammenheng i en tekst. Ordvalg står for 15 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Kommentarfeltet er stengt til 23. juli. Velkommen tilbake da!