Kjære medborger

Språkspalta. Nye Asker kommune satser på medborgere og samskaping. Det er spennende, men hvorfor bruke så mange ord når det søkes etter en direktør som skal arbeide med dette?
Medborger brukes ikke så mye i norsk. Vi snakker heller om borgere og innbyggere. I mine ører er det mer svensk og dansk. Men ordet er fint og understreker at som borger er du deltaker i samfunnet, skriver Agnar Kaarbø. Arkivfoto: Terje Lien

Det var stillingsannonsen med tittelen «Direktør medborgerskap» som fanget oppmerksomheten min for noen uker siden. Medborger brukes ikke så mye i norsk. Vi snakker heller om borgere og innbyggere. I mine ører er det mer svensk og dansk. Men ordet er fint og understreker at som borger er du deltaker i samfunnet. Kanskje kan nye Asker bidra til å gjøre det mer vanlig i norsk språk.

Poenget med å ha en egen direktør for dette forklares slik i den ordrike stillingsannonsen: «Det skal bygges en ny kommune og det er en sterk ambisjon om å styrke innbyggermedvirkning og -engasjement gjennom utvikling av nærdemokrati og nye samhandlingsarenaer.»

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.