Vårrengjøring i språket

Språkspalta. Småfeil og språkrusk irriterer. Derfor må vi arbeide grundig med alle tekster.  
Foto: Terje Lien

Formannskapet i Molde behandlet nylig en sak om endring i vilkårene for retningslinjer for salg og skjenking av alkoholholdig drikk. Saken er kort og oversiktlig, men den skjemmes noe av språkrusk. Kommunen kaller det Retningslinje i saksoverskriften, men retningslinjer – med liten forbokstav – er korrekt. Det står også «Vilkår knytt til bevilling.» Knytt er nynorskbøyingen av verbet å knytte. Riktig bøying er knyttet.

Saken dreier seg om at alle som arbeider på et skjenkested eller salgssted skal gjennomføre kurs som gjør dem bedre skikket til å håndtere alkoholsalg. Kursene omtales som «Ansvarlig Vertskap» og «Ansvarlig Salg». Hermetegn og stor bokstav i begge ordene er ikke nødvendig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.