Uklart i Bydels-Oslo

Språkspalta. Bydelene i Oslo er tett på innbyggerne og sine folkevalgte. De må skrive ryddig og forståelig. Det kan være vanskelig.
Les kritisk gjennom egne tekster. Når det er gjort, la noen andre lese gjennom den. Spør alltid: Hva kan bli bedre, skriver Agnar Kaarbø. Arkivfoto: Terje Lien

Vi begynner forsiktig i bydel Frogner. Der fikk bydelsutvalget nylig en sak med overskriften: «Uttalelser til bevillinger behandlet på delegert myndighet». Her er det brukt feil preposisjonen. Jeg vil tro at sakene ble behandlet etter delegert myndighet.

I en annen sak fra samme bydel står det: «Nestleder var forfalt til møtet og BU valgte i tråd med reglementet ny leder.» Vi kan si at rådhuset var forfalt, i betydningen manglende vedlikehold. Men det er ufint å skrive at en folkevalgt er forfalt. Vedkommende hadde trolig meldt forfall til møtet. Og det blir noe annet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.