Tror barnehagenorm krever effektivisering

Statsbudsjett. Innføring av barnehagenorm og mangel på penger til flomsikring er det styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, reagerer mest på med kommuneproposisjonen.
Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS, mener kommunene får mindre handlingsrom og lokalt selvstyre når Stortinget vedtar normer som for eksempel barnehagenormen.

Kommunene får 426 millioner kroner til å finansiere barnehagenormen, kommer det fram i kommuneproposisjonen som ble offentliggjort tirsdag. Det er langt mindre enn de 600 millionene KS tidligere har beregnet at reformen vil koste. Finansieringen av barnehagenormen er noe av det KS-lederen reagerer sterkest på i kommuneproposisjonen for 2019 og revidert nasjonalbudsjett for 2018.

– Det vi reagerer mest på er barnehagernormen. Der mener vi at regjeringen ikke har tatt inn over seg hva det faktisk koster. Vi har andre beregninger enn regjeringen. Vi mener at normen ikke er fullfinansiert. Normen vil skape behov for ytterligere effektivitetsøkning, sier Helgesen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.