Nyheter

Ordfører Eli Wathne (H) i Kongsvinger hadde forventet mer til kommunene fra Støre-regjeringen.
Ordfører Eli Wathne (H) i Kongsvinger hadde forventet mer til kommunene fra Støre-regjeringen.

Ap-ordfører fornøyd, Høyre-ordfører skuffet

Ap-ordfører Kari-Anne Opsal i Harstad synes budsjettet har en klar profil, mens Høyre-ordfører Eli Wathne i Kongsvinger er skuffet over summen kommunen får.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en god start med en klar profil både på utjevning og på distrikt. Nå skal det forhandles, og jeg tror at det som vedtas i Stortinget i desember, blir enda bedre, sier ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) i Harstad.

– Ytterligere 2,5 milliarder gir samlet sett 4,5 milliarder i vekst til kommune Norge. Det er bra, sier hun.

Videre sier Opsal at ytterligere 100 millioner til å styrke fastlegeordningen, til sammen 400 millioner kroner, er en start, men på langt nær nok.

– Fordelingen av disse midlene må gis en innretning slik at de styrker de områdene og kommunene som har utfordringene. Det er også en sentrum-distrikt-dimensjon i fastlegeutfordringen. Utfordringene er større i nord og større i små kommuner, sier hun.

– Reversering av kutt i ordningen for ressurskrevende brukere betyr mye for mange kommuner og er bra. Ellers så liker jeg at det kuttes i maksprisen på barnehager. 200–000 småbarnsfamilier får minst 2.900 mer i året å rutte med, påpeker hun.

Ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) i Harstad synes tilleggsforslaget til statsbudsjettet er en god start.

– Jeg hadde forventet mer

Ordfører Eli Wathne (H) i Kongsvinger ser at hennes kommune får 5,6 millioner mer i frie midler av den nye regjeringen. Det er mindre enn hun hadde forventet, ut fra valgløftene.

Kongsvinger er midt i en diskusjon om skolestruktur, og rådmannen har foreslått å legge ned tre grendeskoler, men det er det ingen politisk vilje til. 500.000 kroner til hver kommunale grunnskole gjør ingen forskjell, mener ordføreren.

– 500.000 kroner per grunnskole kompenserer ikke for merkostnadene ved å opprettholde disse skolene, sier hun.

Støtten gjelder altså kommunale skoler. I Kongsvinger har de i tillegg to Montessori-skoler og en privat ungdomsskole med idrettslinje.

Powered by Labrador CMS