Nyheter

12. desember er offisiell åpning av det nye kontorfellesskapet for statlige etater i Røros.
12. desember er offisiell åpning av det nye kontorfellesskapet for statlige etater i Røros.

Samler flere etater til et mini Statens hus

Regjeringen ønsker at statens etater i fylkene samler seg og lager større fagmiljøer, og på Røros er et nytt fellesskap like rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

Et spennende statlig arbeidsfellesskap i Distrikts-Norge, kaller fylkesmannen i Trøndelag det, og inviterer distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) for å klippe snora den 12. desember.

På Røros har fylkesmannen kommet prosjektet Statens hus i forkjøpet, og laget et kontorfellesskap på Røros.

– Leiekontraktene gikk ut for Fylkesmannens to kontorer på Røros. Da fant vi ut at vi skulle slå oss sammen, og vi har fått med oss flere statlige etater, sier Roar Veiseth, direktør for organisasjon og utvikling hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Flere i samme bygg

Det nye arbeidsfellesskapet huser Fylkesmannens reindriftsavdeling og nasjonalparkforvaltere, Statens naturoppsyn og Statskog. Mattilsynet ligger i samme bygg. 

Kontorlokalene er valgt etter åpen konkurranse, men det er statlige SIVA som eier og drifter bygget. I tillegg til kontorarbeidsplasser består lokalene også av garasjeplass for snøscootere og biler. 

Til sammen utgjør dette 11–12 statlige arbeidsplasser.

Stadt først ut

Statens Hus er et prosjekt tuftet på samme tankegang; at klynger av regionale statlige arbeidsplasser samler seg i et miljø, enten fysisk eller i nettverk.

Stad i Vestland blir først klar med Statens hus. Så følger Lyngdal, Narvik og Orkland.

Et av formålene med ordningen er å gjøre det lettere å beholde og rekruttere nødvendig kompetanse i distriktene ved å skape større arbeidsfellesskap.

Powered by Labrador CMS