Nyheter

Stor glede på scenen da Karmøy i fjor ble utnevnt som årets frivillighetskommune. Prisen deles ut av KS og Frivillighet Norge. Foto: Frivillighet Norge / Carl-Fredric Salicath
Stor glede på scenen da Karmøy i fjor ble utnevnt som årets frivillighetskommune. Prisen deles ut av KS og Frivillighet Norge. Foto: Frivillighet Norge / Carl-Fredric Salicath

Tre finalister til årets frivillighetskommune

I fjor var det Karmøy som ble kåret til årets frivillighetskommune. I år står det mellom Eid, Flekkefjord og Lier.

Publisert Sist oppdatert

KS og Frivillighet Norge deler hvert år ut prisen «Årets frivillighetskommune» på Frivillighetens dag 5. desember. I år, som i fjor, er det tre finalister. En av dem er Eid, som snart slås sammen med Selje og blir til Stad fra årsskiftet. De to andre finalistene er Flekkefjord og Lier. 

– Uvurderlig

– Frivillig innsats er uvurderlig for å gjøre Eid til det gode samfunnet vi er i dag. Vi har de siste årene også fått bedre system i hvordan vi samhandlar godt mellom kommune og frivillighet, blant annet gjennom å være en av få kommunar på Vestlandet som har lagd en Frivilligpolitisk Plattform. Det arbeidet tar vi nå med oss inn i nye Stad kommune, sier Alfred Bjørlo (V), nyvalgt ordfører i Stad, i en pressemelding.

Det opplyses at det allerede har vært avviklet en felles samling og arbeidsverksted for å sikre frivillighetens stilling og kår i den nye kommunen

– Målet er at nye Stad kommune skal få samme sterke trøkk på å legge til rette for og samhandle systematisk mellom kommune og frivillighet, sier Bjørlo.

Drammen første vinner

Retningslinjene for prisen til årets frivillighetskommune skal basere seg på hovedelementene i «Plattform for samspill og samarbeid mellom frivillig og offentlig sektor»:

  • Er frivillighetspolitikken utviklet i dialog med frivilligheten lokalt? 

  • Hvordan er frivillighetspolitikken forankret politisk?

  • Legger frivillighetspolitikken til rette for møteplasser? 

  • Har kommunen opprettet en fast møtestruktur der frivilligheten innen idrett, kultur, friluft, barn og unge, helse, innvandring, beredskap osv. er representert i et frivillighetsråd, frivillighetsforum e.l.?

Prisen ble delt ut for første gang i 2016 til Drammen kommune. 

Powered by Labrador CMS