Bollestad: – Det har kostet å ville bytte ut Frp

Stortingsvalget 2017. Første nestleder i KrF, Olaug Bollestad, sier at standpunktet partiet har tatt mot Frp i regjering har kostet dem dyrt på prognosene.
Oslo 20170911. Olaug Bollestad (t.h. rød kjole), 2. nestleder Kjell Ingolf Ropstad (midten) og Hilde Frafjord Johnson (t.v.) ser fortvilet på tallene under KrF sin valgvake på Ballroom i Nedre Vollgate 11 i Oslo i forbindelse med Stortingsvalget 2017. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det ble dørgende stille på KrFs valgvake i selskapslokalet Ballroom et steinkast unna Stortinget, da de første prognosene slo fast at partiet vipper på sperregrensa.

– Det er tydelig at ikke KrF har vunnet fram med sine saker i denne valgkampen, sier Bollestad til NTB.

– Vi har gått til valg på at vi bør bytte ut Frp i regjering og heller ha en samarbeidsavtale med dem. Det har kostet, men det har også kostet oss å være en del av et blåblått regjeringsalternativ, slår hun fast.

Hun peker allikevel på de har fått tusenvis av stemmene partiet har fått og at hun vil representere dem på best mulig måte. Uansett sier hun at partiet blir nødt til å gjøre en snuoperasjon.

– For det første skal vi jobbe oss gjennom natten og morgendagen. Etter det tenker jeg at vi skal ha en evaluering på alle plan: hva var det vi gjorde feil og hva var det vi kunne gjort annerledes. Så skal vi brette opp ermene og tenke at dette gir oss en ny giv.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.