Fikk ikke stemme på MDG

Stortingsvalget 2017. En velger som ville stemme på MDG i Hordaland, fant ikke partiets stemmeseddel og fikk beskjed om at partiet ikke stilte liste i fylket.
Nasjonal talsperson i Miljøpartiet de Grønne (MDG) Rasmus Hansson avgir sin stemme i stortingsvalget 2017 på Bærum bibliotek på Bekkestua mandag. I Hordaland har minst en velger fått feilaktig beskjed om at partiet ikke stilte liste. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Da Reidar Toresen skulle avlegge stemme på Hellen skole i Hordaland mandag, oppdaget han at stemmesedlene til Miljøpartiet de Grønne (MDG) manglet i valgbåsen, skriver Bergens Tidende.

Han sier han spurte en av valgfunksjonærene om hvor stemmesedlene var, men fikk da som svar at MDG ikke stiller lister i Hordaland. Dermed endte han med å stemme på et annet parti.

Leder av stemmestyret i Hellen krets, Anne Tellnes, legger seg flat:

– Jeg kan bare beklage at jeg sa feil. Miljøpartiet De Grønne stiller lister i Hordaland, sier Tellnes. Hun kan ikke si noe om hvorfor Toresen fikk den beskjeden han gjorde, og sier de har gode rutiner og sjekker jevnlig at det er stemmesedler i alle båsene.

Elin Solberg, valgansvarlig for Bergen kommune, sier det som har skjedd er beklagelig. Hun sier det ikke er mulig å vite med sikkerhet om MDG kan ha gått glipp av flere stemmer.

– Vanligvis vil velgere spørre etter stemmesedler dersom de ikke finner den rette. Og vi etterfyller hele tiden. Dette var en uheldig kombinasjon av en velger som ikke fant sin seddel, og det svaret han fikk da han spurte, sier Solberg.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.