Her er kommunen som treffer best

Stortingsvalget 2017. En liten kommune i Akershus er den som har ligget nærmest det nasjonale resultatet i stortingsvalg de siste årene.
Ingen velgere er så nær det nasjonale valgresultatet som de som stemmer i Gjerdrum. Illustrasjonsfoto: Oslo kommune/Sturlason

Gjerdrum er kommunen å se opp for mandag kveld, når stemmene telles. I alle fall ifølge en artikkel som Statistisk sentralbyrå har publisert i dag, fredag.

“Få kommuner kan skilte med nærmest å være «et Norge i miniatyr» når det gjelder valgresultat – noe Gjerdrum har vært i tre stortingsvalg på rad”, skriver SSB i sin artikkel.

Ved de tre siste valgene har kommunen vært tettest på resultatet i 2009, og nest nærmest av alle kommuner i både 2005 og 2013.

Ved forrige valg var det velgerne i Flora som lå nærmest det faktiske valgresultatet for hele landet.

SSB trekker også fram Sørum, Risør, Tvedestrand og Bodø som andre kommuner hvor valgresultatet ved stortingsvalg gjerne ligger nær det faktiske resultatet på nasjonalt nivå.

På våre nettsider kan du mandag kveld følge opptellingen. Kommunal Rapport vil ha særlig oppmerksomheten rettet mot hvilke lokalpolitikere som nå kommer inn i rikspolitikken.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.