Nynazister sperret rådhuset i Arendal

Stortingsvalget 2017. I et forsøk på å få velgere til å snu, hadde nynazister hengt opp sperrebånd utenfor rådhuset i Arendal mandag morgen. Oppfordringen var å brenne stemmesedlene.
Arendal ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) fikk en uvanlig utfordring valgdagen, da nynazister hang opp sperrebånd foran rådhuset. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Plastbåndene var merket med Den nordiske motstandsbevegelsen Nordfront, skriver Agderposten. På en plakat kom aksjonistene med følgende oppfordring: «Brenn din stemmeseddel – engasjér deg i kampen!”.

Både plakaten og sperrebåndene ble fjernet allerede i 8-tiden valgdagen.

– Så fort man ble gjort oppmerksom på dette, ble alt fjernet. Når rådhuset brukes som valglokale, skal det være politisk nøytralt. Det har ingenting å si hvem som står bak budskapet, det skal ikke være der, sier ordfører Robert Cornels Nordli til Dagbladet.

Etter at han ble kjent med aksjonen, ba han folk om ikke å lytte til aksjonistenes budskap.

– Jeg håper alle de som har stemmerett i Norge, benytter seg av stemmeretten. Det er det gode med Norge. Jeg håper på økt valgdeltakelse, ikke mindre. Derfor er det gledelig med så mange forhåndsstemmer som vi har hatt. Så blir det spennende å se hvor mange som møter på valgdagen, sier Nordli til Agderposten.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.