Lenvik-rådmann går av

Leverandørdatabasen. Nok en sak om habilitet skaper strid i Lenvik. Samtidig går en av årets mest omfattende granskinger mot slutten, der rådmannens habilitet også står sentralt. Rådmannen takker for seg – før åremålet går ut.
Margrethe Hagerupsen får hard kritikk av kontrollutvalget i Lenvik kommune, etter at en mann gift med en kommunalsjef i kommunen, fikk jobb som ruskonsulent uten at stillingen i det hele tatt var utlyst. Nå er rådmannen sykmeldt på ubestemt tid. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Granskingen i Lenvik startet for nesten et halvt år siden, etter at Kommunal Rapport fortalte om selskapet hvor rådmannens sønn har en sentral rolle, fikk en omfattende kontrakt med kommunen.

I løpet av 3,5 år fikk firmaet, som er registrert på fotobransjen, utbetalt totalt 15 millioner kroner for å gi botilbud til en person med psykiske problemer og rusproblemer. Kontrakten ble inngått som direkte anskaffelser, noe som i utgangspunktet er i strid med lovverket.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.