Frykter for lavere målekvalitet etter omlegging i SSB

Styring. Data om kommunene er mindre tilgjengelige og vanskeligere å bruke i politiske prosesser etter endringer i Statistisk sentralbyrå (SSB), mener kontroller.
Kommunestatistikken fra Statistisk sentralbyrå er mindre tilgjengelig enn før, mener administrativ kontroller i Vestvågøy, Villy Angelsen. Illustrasjon: Skjermdump av en av SSBs sider om Vestvågøy.

15. juni i år publiserte SSB endelige Kostra-tall for 2017 for hele Kommune-Norge. Dette er den mest omfattende publiseringen av statistikk om kommunene.

Men årets publisering har skapt reaksjoner. SSB har endret på hvordan dataene publiseres. Villy Angelsen, administrativ kontroller i Vestvågøy kommune, er kritisk. Han advarer mot konsekvensene av at dataene, slik han oppfatter det, nå er mindre tilgjengelige.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.