Får pepper for anonymisert rådmann

Styring. Nytilsatt rådmann Esther Gilen var anonym på søkerlista til Nordre Land. Nå får kommunen refs av fylkesmannen.
Ola Tore Dokken, ordfører (Sp) i Nordre Land, tar fylkesmannens avgjørelse til etterretning. Her fra Senterpartiets ordførerkonferanse i 2017. Foto: Senterpartiet/Flickr

Tre av åtte søkere var hemmelige da Nordre Land kommune offentliggjorde søkerlista til rådmannsjobben 27. mai. Etter klage fra Oppland arbeiderblad har Fylkesmannen i Oppland nå konkludert med at bare én av de anonyme søkerne hadde tilstrekkelig grunn til hemmelighold.

Blant de to som skulle stått åpent på søkerlista, er Esther Gilen, som fikk jobben som rådmann i Nordre Land. Hun kom fra stillingen som avdelingsdirektør i Nav. Den andre var Knut Sletta, som på søknadstidspunktet var assisterende rådmann i Akershus fylkeskommune.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.