Gransker «alarmerende forhold» ved barnevernskontor

Styring. Kontrollkomiteen i Trondheim har bestilt en full gjennomgang av alle forhold ved barnevernstjenesten i Østbyen bydel etter alvorlige lovbrudd.
– Mye tyder på at vi har et barnevernskontor som er ute av kontroll, og at dette er en situasjon som har vart lenge, sier kontrollkomiteens leder Rolf Jarle Brøske. Foto: Magnus K. Bjørke

– Dette er en enhet som er ute av kontroll, og som har vært det over lengre tid. Dette er alarmerende, ikke minst fordi det handler om en gruppe som ikke er i stand til å ivareta sine egne rettigheter, sier komitéleder Rolf Jarle Brøske (H) til Kommunal Rapport.

Fylkesmannen har i flere tilsynsrapporter avdekket lovbrudd og alvorlig svikt ved barnevernet i Østbyen. Høsten 2015 ble det kjent at hele 40 prosent av bekymringsmeldingene som kom inn, ble henlagt, og at det dermed var fare for at barn ikke fikk nødvendig hjelp.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.