Kommunene blir stadig bedre på beredskap

Styring. Men på ett område mener Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DBS) at kommunene fortsatt har en jobb å gjøre. 
I 2000 kolliderte to godstog på Lillestrøm stasjon, noe som førte til propanlekkasje og brann. Flere tusen personer ble evakuert. De berørte kommunene var i full beredskap. Ifølge DSB jobber kommunene stadig bedre med samfunnsikkerhet. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSB) er stort sett fornøyd med kommunenes arbeid med samfunnssikkerhet. Det kommer fram i den årlige kommunesundersøkelsen som direktoratet gjennomfører. 

– Kommuneundersøkelsen viser at det har blitt økt oppmerksomhet om samfunnssikkerhet i kommunene de siste årene. Gjennom kommunal beredskapsplikt har beredskap, krisehåndtering og planverk blitt mye bedre i kommunene, sier direktør Cecilie Daae i DSB i en pressemelding..

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.