Professor mener uklare regler åpner for misbruk

Helse. I dag holder det at leger og psykologer skriftlig bekrefter at noen oppfyller kriteriene for psykisk utviklingshemming. Professor Karl Elling Ellingsen mener det er uheldig.
Karl Elling Ellingsen, professor i funksjonshemming og deltakelse og leder av Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming. Foto: NAKU

– En slik formulering er veldig lite spesifikk. I den grad det fører til at leger og psykologer tar vurderinger uten at spesialisthelsetjenesten har vært inne i saken, kan det føre til uheldig praksis, sier Karl Erik Ellingsen.

Han er professor i funksjonshemning og deltakelse og leder av Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU). Ellingsen har med stor interesse fulgt VGs serie om Tolga kommune, der tre brødre ble diagnostisert som psykisk utviklingshemmede uten at de selv visste om det (ekstern lenke). Alle tre ble satt under vergemål, som senere er opphevet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!