Varsler «vesentlige» feil i regnskapet ett år før sammenslåing

Styring. Revisjonen slakter styringen, mens innleid konsulent advarer om at kommunen med landets største underskudd har et budsjett som «ikke er til å stole på».
Kontrollutvalget i Tysfjord skal mandag ta stilling til om de skal fremme sterk kritikk av manglende rutiner for å ivareta en ansvarlig økonomistyring. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Terje Hammerfjeld fra selskapet Arena Norge går på talerstolen i kommunestyret i Tysfjord. Han er hentet inn som ryddegutt i kommunen som skal deles om litt over ett år. Norges største oppsamlede underskudd skal fordeles mellom nye Hamarøy og nye Narvik kommune.

– Bottom line er at vi må rydde opp i masse rot i 2018, slik at vi kan ha kontroll på ting i 2019. Sånn er det bare. Hovedpoenget å få et 2019-budsjett det går an å stole på. Det er foreløpig ikke mulig å lage prognose ut året. Det er for mange lause tråder.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.