Arbeidstakere etterlyser personlig kontakt ved sykefravær

Styring. Sykefraværsoppfølgingen glipper fra start, viser ny jobbundersøkelse.
Over halvparten av de spurte i en ny jobbhelseundersøkelse ønsker en åpen dialog med arbeidsgiver i en sykefraværssituasjon. Illustrasjonsfoto: Colourbox

– Uten personlig kontakt mister arbeidsgiver muligheten til å komme tett på og få klarhet i om medarbeideren kan utføre deler av sine arbeidsoppgaver, sier spesialrådgiver innen HMS-arbeid i Stamina Helse, Ingrid Nødtvedt.

En undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Stamina Helse blant 2.500 arbeidstakere, viser at mange virksomheter glipper fra start i sykefraværsoppfølgingen. Blant annet viser undersøkelsen at det legges dårlig til rette for dialog mellom leder og medarbeider, til tross for at arbeidstakere flest ønsker dialog.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.