– I en krise er det viktig å ta innbyggernes perspektiv

Styring. Da vannskandalen traff Askøy, var eks-varaordfører Bård Espelid opptatt av én ting: Å se saken fra askøyværingenes side.
Tidligere varaordfører Bård Espelid (Askøylisten) frontet vannkrisen i Askøy i fjor sommer. Under kontrollutvalgskonferansen ga han en usminket versjon av kommunens håndtering. Foto: Hanne Wien

Bård Espelid var den som nærmest døgnet rundt frontet, informerte og forklarte vannkrisen i Askøy i fjor sommer, da bakterier fra dyreavføring kom inn i et høydebasseng og gjorde store deler av innbyggerne syke. 76 personer måtte på sykehus, og en 72-årig kvinne døde.

– Det var ulikt syn på krisekommunikasjon mellom politikk og administrasjon. Mange mener at strategien i en slik situasjon skal være å beskytte kommunene. Vi ble enige om å ha et innbyggerperspektiv. Vi skulle være opptatt av hva innbyggerne var opptatt av, fortalte Espelid under kontrollutvalgskonferansen denne uken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.