Nyheter

Ordfører Trond Vegard Sletten (Ap) bekrefter at Træna ikke kom i mål med forhandlingene med kommunestyrets foretrukne nye toppleder. Nå skal stillingen utlyses på nytt.
Ordfører Trond Vegard Sletten (Ap) bekrefter at Træna ikke kom i mål med forhandlingene med kommunestyrets foretrukne nye toppleder. Nå skal stillingen utlyses på nytt.

Ble ikke enig med ny toppleder om betingelser

Kommunestyret i Træna må rykke tilbake til start i jakten på ny toppleder.

Publisert Sist oppdatert

12. juli besluttet et enstemmig kommunestyre å tilby Steinar Stien stillingen som kommunedirektør. Stien, som i dag er ansatt som teknisk sjef i Rødøy kommune, var den eneste kandidaten ansettelsesutvalget hadde innstilt.

Ifølge vedtaket skulle årslønnen framforhandles av ordføreren. Nå har forhandlingene strandet.

– Det var noen deler av lønns- og arbeidsbetingelser vi ikke klarte å bli enige om. Jeg har ikke lyst til å si mer, annet enn at begge parter ble enige om at vi ikke kom lenger, sier ordfører Trond Vegard Sletten (Ap) i Træna.

Saken ble først omtalt i Helgelands Blad.

Krevde flytting til Træna

Ifølge Helgelands Blad tilbød kommunestyret i Træna Stien en årslønn på 1,1 million kroner. Det er ifølge avisa 130.000 mindre enn Stien får betalt i Rødøy. Kommunestyret krevde at Stien flyttet til Træna.

– Vi strakk oss lenger på lønn enn det opprinnelige tilbudet. Flytting er en av de tingene vi ikke kom til enighet om. Kommunestyret har en klar holdning om at kommunedirektøren skal være bosatt i Træna. Noe annet vil sende feil signaler både til politikere og innbyggere, sier Sletten.

Stien bekrefter til Kommunal Rapport at partene ikke kom i mål.

– Det var flere ting som gjorde at vi ikke ble enige. Kravet om å flytte var en del av den totale vurderingen. Jeg har det greit der jeg er i dag, sier Stien.

Tilbake til start

Det var ni personer som søkte stillingen som toppleder etter Torild Fogelberg Hansen, som ønsket å gå av med pensjon i høst. Ifølge møteprotokollen var flere av kommunestyremedlemmene kritiske til at bare én kandidat ble innstilt til jobben.

Nå som forhandlingene med Stien strandet, rykker Træna tilbake til start.

– Vi har falt ned på at vi må ta en ny utlysningsrunde. Vi har blitt enige med sittende kommunedirektør at hun fortsetter til vi har en etterfølger. Det er mer enn vi kan forvente, sier Sletten.

– Var det klokt bare å innstille én kandidat?

– I etterkant kan man nok si at det er et betydelig læringspunkt. Ansettelsesutvalget var enstemmige om hvem vi ville ha på første plass, men ble ikke umiddelbart enige om rangeringen av kandidat nummer to og tre. Nå tenker jeg at vi kanskje burde gått noen runder til, og om nødvendig presentert en rangert liste med dissens, sier Sletten.

Powered by Labrador CMS