Nyheter

Fordi varselet mot konstituert kommunedirektør Marius Nilsen også omfatter Gamvik-ordfører Ragnhild Vassvik (Ap), har varaordføreren hentet inn en ny ekstern aktør til å undersøke varselet.
Fordi varselet mot konstituert kommunedirektør Marius Nilsen også omfatter Gamvik-ordfører Ragnhild Vassvik (Ap), har varaordføreren hentet inn en ny ekstern aktør til å undersøke varselet.

Ordføreren er inhabil. Nå henter Gamvik inn ny aktør i varslingssak

I februar ble varselet mot konstituert kommunedirektør i Gamvik oversendt ekstern aktør for videre undersøkelser. Nå har kommunen engasjert en ny aktør i saken.

Publisert Sist oppdatert

– Det ble klart at ordfører var inhabil i saken, og det førte til at vi måtte hente inn en ny aktør til å undersøke saken. Vi har nå engasjert KS Advokatene til å undersøke varslene, sier varaordfører Eskil Langås (Frp) i Gamvik kommune.

Kom med to varsler

I slutten av august i fjor varslet fire kommunalsjefer i Gamvik mot daværende varaordfører Marius Nilsen (Sp). Ifølge varslerne skal han ha gått til verbalt angrep mot kommunens administrative ledelse i et lukket formannskapsmøte. 

Før jul vedtok kommunestyret å konstituere varaordføreren som kommunedirektør. Kort tid senere kom det et nytt varsel fra ledergruppen om at arbeidsmiljøet er «ødelagt». Det ble vist til at varselet også omfattet ordfører Ragnhild Vassvik (Ap). 

«Vi opplever at de psykososiale arbeidsmiljøet er ødelagt. Tillit, samarbeid, arbeidsglede og ledelse er fraværende», står det i varselet.

Trakk seg ut

I februar hentet ordføreren inn advokatselskapet Brækhus til å undersøke varslene. I et lukket formannskapsmøte i midten av april ble det fattet en ny beslutning. Formannskapet bestemte at kommunen skulle avslutte bistanden fra advokatselskapet, og at man skulle hente juridisk bistand fra KS Advokatene i stedet.

– Jeg fikk min sak vurdert, og jeg ble anbefalt å trekke meg ut fordi jeg var omvarslet. Siden jeg er omvarslet har jeg ingen ytterligere kommentar til saken, sier ordføreren.

Kommunedirektør Marius Nilsen har ikke svart på henvendelse fra Kommunal Rapport om han ønsker å kommentere varslene mot ham. Nilsen har heller ikke ved tidligere omtaler av varselet, respondert på Kommunal Rapports henvendelser. 

Ny bistand

Varaordføreren har tatt over som saksansvarlig for kommunen i denne saken, men han ønsker å være sparsom med uttalelsene.

– Jeg vil ikke uttale meg om hvor langt Brækhus kom i sin saksbehandling av saken. Jeg kan bekrefte at KS Advokatene er engasjert, og ut over det har jeg ingen kommentar til saken. Nå trenger vi ro for å få avsluttet denne saken på en god måte, sier Langås.

Bekymret for varslerne

Tidligere ordfører Alf Normann Hansen (SV) synes det er bra at undersøkelsene av varslene blir gjort på en habil måte, men han er bekymret for varslerne.

– Varslerne har fått personen de har varslet mot som sin nærmeste leder, og de står i en veldig vanskelig situasjon. Jeg er bekymret for den belastningen varslerne står i, sier Hansen.

Ifølge iFinnmark har både økonomisjefen og kontor- og personallederen sagt opp sine stillinger. Kommunal Rapport har vært i kontakt med to av varslerne, og de ønsker ikke å uttale seg om saken.

Powered by Labrador CMS