Overrasket over mangel på regelverk

Ukas leder-intervju. - Jeg er overrasket over at vi ennå ikke har fått et regelverk for håndtering av overvann, sier vann- og avløpssjef Elisabeth Harrang i Årets vann- og avløpskommune.
Vann- og avløpssjef Elisabeth Harrang gir medarbeiderne og politikerne det meste av æren for at Østre Toten er kåret til Årets vann- og avløpskommune. - Min jobb er å legge til rette, sier hun beskjedent. Foto: Østre Toten kommune.

Oversvømmelsene på Sørlandet gjør inntrykk også i Østre Toten i regnskyggen på Innlandet. 

- Vi vil også få utfordringer med overvannshåndteringer framover, selv om vi ikke har så mye vær som ellers i landet. Vi ser også større nedbørsmengder, men har nok bedre tid på oss til å gjøre noe. Jeg er overrasket over at statlige myndigheter ikke er raskere til å få på plass et regelverk for håndtering av overvann. EU har jo et regelverk som skal implementeres i Norge. Forslag til regelverk ble presentert for to år siden i NOU 2015:16, men er ikke innført. Men kommunene må finne løsninger, sier Harrang.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!