Ukas leder-intervju

Gunn Røstad skal delvis pendle når hun begynner som direktør for oppvekst på Hitra. Foto: Kjell Roar Sæther, Hitra kommune
Gunn Røstad skal delvis pendle når hun begynner som direktør for oppvekst på Hitra. Foto: Kjell Roar Sæther, Hitra kommune

Headhuntet til ny lederjobb

Gunn Røstad (60) ble tilbudt ny lederjobb tre uker etter at hun gikk av som kommunaldirektør for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune. Ukas Leder

Publisert Sist oppdatert

– Etter at jeg sluttet i jobben i Trondheim kommune, ble jeg kontaktet av et rekrutteringsfirma angående jobb som oppvekstsjef i Hitra kommune. Etter en samtale bestemte jeg meg for å søke. Hitra ligger i en spennende region med stor vekst og utvikling og arbeidet som er gjort innen oppvekstområdet på Hitra har høy kvalitet.

Ukas Leder

I spalten «Ukas lederintervju» stiller vi kommunale ledere spørsmål om en aktuell situasjon de er oppe i og om ledelse generelt.

Navn: Gunn Røstad

Stilling: Oppvekstdirektør på Hitra

Alder: 60 år

Tidligere ledererfaring: Kommunaldirektør i Trondheim, rådmann i Ørland, rektor og kommunalsjef, prosjektledelse i Fosenregionen og på nasjonalt nivå.

– Det er forskjell på Trondheim som har omtrent 185.000 innbyggere og Hitra med 4.600. Hvordan vil det prege lederjobben?

– Området er i hovedsak det samme og jeg sitter i rådmannens ledergruppe, men i tillegg til å jobbe strategisk, blir jobben mer utøvende. Jeg har ikke noen fagstab, og må skrive de fleste politiske saker og planer selv. Det blir også mer saksbehandling. Det er et større spenn i oppgavene og det faglige støtteapparatet er mindre. I denne jobben er det lagt større vekt på ulike former for interkommunalt og regionalt samarbeid. 

– Du er 60 år, og det sies at det er vanskelig for seniorer å få ny jobb, hva tenker du om at du har fått ny jobb så raskt?

– Jeg opplever det som veldig positivt å få tillit og anerkjennelse for den erfaringen og kompetansen jeg har etter mange år som leder. 

– Hva er det første du skal gå løs på? 

– Å bli kjent med ansatte og det gode fagmiljøet som er i kommunen. Vi har fem skoler og barnehager, hvorav fire er organisert som oppvekstsenter. Jeg skal besøke alle enhetene og på denne måten bli kjent med organisasjonen. Deretter skal vi legge en plan for videre arbeid med utvikling av et helhetlig læringsløp, fra barnehage til grunnskole og videregående opplæring.

– Ifølge google map tar det 3,5 timer å kjøre fra Opphaug til Hitra,- skal du flytte til øya?

– Jeg har leilighet på Hitra og kommer både til å bo her og pendle. Det tar bare litt over en time fra dør til dør når jeg tar båten. 

– Du sluttet som kommunaldirektør i Trondheim etter uro i organisasjonen. Hvordan ser du på å begynne i en ny lederjobb med dette som bakgrunn?

– Jeg fikk fire klager på arbeidsmiljøet under min ledelse. I perioden som kommunaldirektør og etter min avgang, har jeg også fått mye støtte, både internt og fra samarbeidspartnere. Dette er nyttige erfaringer som jeg tar med inn i min nye lederjobb.

– Hva har vært din største lederutfordring?

– At det kom fire klager på arbeidsmiljøet da jeg hadde lederansvaret, og måten Adresseavisen håndterte saken på. 

– Hvordan løste du utfordringen?

– I en topplederstilling i en kommune er man avhengig av tillit både internt og eksternt. Jeg syntes situasjonen var så krevende, at jeg valgte å trekke meg fra jobben.

– Har du noen ledelsesfilosofi?

– Det er viktig å tydeliggjøre retning og mål i organisasjonen, følge opp og bygge tillit gjennom en god dialog. Å etablere en lærende organisasjon og helhetlig ledelse er også noe jeg vektlegger i mitt lederskap.

Powered by Labrador CMS