Ukas leder-intervju

– Vi vil jobbe hardt for å overbevise politikerne at dette er viktig for innbyggerne i Levanger, sier Astrid Cecilie Olaussen, kultursjef i Levanger. Foto: Levanger kommune
– Vi vil jobbe hardt for å overbevise politikerne at dette er viktig for innbyggerne i Levanger, sier Astrid Cecilie Olaussen, kultursjef i Levanger. Foto: Levanger kommune

Mål: Å få bygget en ny kino

Avdelingsleder for kulturenheten i Levanger kommune Astrid Cecilie Olaussen (36) vil bruke tiden framover til å sikre en god og kontrollert nedleggelse av kinodriften.Ukas leder-intervju

Publisert Sist oppdatert

Ukas leder-intervju

I denne spalten stiller vi kommunale ledere spørsmål om en aktuell situasjon de er oppe i og om ledelse generelt.

Navn: Astrid Cecilie Olaussen. 

Alder: 36 år.

Stilling: Avdelingsleder for kulturenheten i Levanger kommune.

Utdanning: Reiseliv.

Tidligere ledererfaring: Daglig leder i Stiftelsen Barnas Skidag, daglig leder i Juba Juba AS, gründer og daglig leder av Skills AS.

Kommunestyret i Levanger vedtok 30. mai å stenge kinoen som ett av tiltakene for å spare penger. Til høsten skal Levanger kommune bestemme om de skal bygge et helt nytt bibliotek- og kinobygg.

– Hvordan blir hverdagen din endret som følge av kommunestyrets vedtak?

– Tiden framover vil gå med til å sikre en god og kontrollert nedleggelse av kinodriften i Festiviteten. Det er mye som skal følges opp og det viktigste nå vil være å ivareta de ansatte og hjelpe dem med å finne løsninger for tiden framover.

 Hvor viktig er kinoen for Levanger?

– Jeg mener at kino i Levanger er veldig viktig. Det er et sosialt samlingspunkt og en arena der folk møte spå tvers av alder, bakgrunn og interesser.

– Hvorfor har du valgt å bli leder?

– Det er ikke nødvendigvis noe jeg har tenkt så mye på. Jeg har ofte havnet i situasjoner der det har blitt naturlig å lede, og etter hvert har det blitt en rolle jeg trives godt i.

– Hvilken ledelsesfilosofi har du?

– Å være en tydelig leder, sette klare rammer, gi folk ansvar så de vokser i rollen sin og gi tydelige tilbakemeldinger. Målet er å skape selvstendige ansatte.

– Hva består jobben din i?

– Jeg har ansvaret for driften av Festiviteten Kulturhus & Kino der jeg booker filmer, konserter og arrangement, programmerer, setter opp turnus og markedsfører. I tillegg jobber jeg mye med det nye kulturprosjektet hvor målet er å få bygget ny kino og nytt bibliotek og etter hvert legge om driften på Festiviteten fra kino til rent kulturhus. Målet er å få bygget et nytt bygg der det nåværende biblioteket er. Vi ønsker oss aktivitet i sentrum og øverst står samlokalisering mellom bibliotek, kino og ungdomshuset.

– Hvor mange ansatte er du leder for?

  Fem.

– Hvordan vil dere arbeide for å sikre et godt kino- og kulturtilbud?

– Vi vil jobbe hardt for å overbevise politikerne at dette er viktig for innbyggerne i Levanger. Vi har mange gode ambassadører der ute som hele tiden støtter opp og kommer med innspill. Samtidig må vi jobbe videre med å dokumentere alt så godt det lar seg gjøre.

Powered by Labrador CMS