Ukas leder-intervju

Rådmann Toril Eeg oppretter en ny stilling som internkontroll- og beredskapssjef i Nye Færder kommune. Foto: Helen Wedberg/Nøtterøy kommune
Rådmann Toril Eeg oppretter en ny stilling som internkontroll- og beredskapssjef i Nye Færder kommune. Foto: Helen Wedberg/Nøtterøy kommune

Ny ledergruppe klar for Færder-seilas

I mars ble Nøtterøy-rådmann Toril Eeg ansatt som prosjektleder og framtidig rådmann i nye Færder kommune. Sist uke kom hennes nye ledergruppe på plass.Ukas leder

Publisert Sist oppdatert

– Hvordan har du satt sammen ledergruppa i det som skal bli Færder kommune fra 2018?

– Både Nøtterøy og Tjøme har ledergrupper med gode ledere som har mye kunnskap og erfaring. Jeg ville gjerne hatt med alle videre, og alle ville i utgangspunktet fortsette. Men det var ikke mulig. Jeg tegnet et første organisasjonskart og hadde samtaler med alle om hvilke stillinger de ønsket seg. Ut fra det lagde jeg stillingsprofiler, og hadde en ny runde hvor de meldte inn første- og andrevalg. 

– Har det vært noen konflikter rundt sammensetningen?

Ukas leder

I spalten «Ukas leder» stiller vi kommunale ledere spørsmål om en aktuell situasjon de er oppe i og om ledelse generelt.

Navn: Toril Eeg

Alder: 53 år

Stilling: Rådmann i nye Færder kommune

Tidligere ledererfaring: Rådmann i Nøtterøy fra 2010, Rådmann i Stokke 2004-2010, kommunaldirektør og tidligere sosialsjef i Stokke

Utdanning: Sosionom, lederutdanning ved Høgskolen i Oslo

– Nei, det har det ikke. Det har vært en god prosess med samtaler og prioriteringer. Vi har funnet løsninger jeg er fornøyd med. Noen har fått fortsette i sine jobber, andre på litt nye områder og tre fra Tjøme blir ikke med inn i nye Færders ledergruppe.

– Bruker du og den politiske ledelsen sammenslåingen til å prioritere nye områder?

– Ja. Ny lovgiving og forslaget til ny kommunelov stiller større krav til kommunenes beredskap og internkontroll. Derfor har vi opprettet en stilling som internkontroll- og beredskapssjef. Gunnar Rougnø, som er i dag er kommunalsjef for plan, teknikk og miljø i Tjøme kommune, er supergod på dette.

– Er det andre områder hvor dere gjør endringer?

– Vi samler arbeid, levekår og kultur hos én kommunaldirektør, som er den eneste ubesatte stillingen i ledergruppa. Med det ønsker vi å knytte Nav, voksenopplæring og mottak av flyktninger nærmere til frivillighet og organisasjonene i lokalsamfunnet.

– Dere blir ikke ny kommune før i 2018. Hvordan vil dere som ledergruppe jobbe fram til da?

– Den nye ledergruppa skal møtes rett over sommeren. Da skal vi se på oppgavene som er satt opp på de ulike sektorene, diskutere innholdet og gjøre justeringer. Lederne skal møte ledere på neste nivå og få på plass organiseringen på seksjonsnivå i oktober. Så skal alt gjennomføres, selvsagt.  

– 2017 blir en lang fusjoneringsprosess?

– Vi har en vertskommuneavtale med Tjøme om flyktninger og Nav, og her iverksettes sammenslåingen i praksis fra oktober. De som nå har fått lederjobber tenker veldig Færder, men de skal samtidig drifte Tjøme og Nøtterøy kommuner. Hvordan vi skal rigge de to kommunene sammen har vi ikke bestemt endelig. De som er blitt kommunaldirektører blir prosjektleder for sammenslåingen i sin sektor. 

– Har dere garantert at ingen mister jobben i sammenslåingen?

– Vi har garantert at ingen skal miste jobben som følge av sammenslåingen. Men gjennom naturlig avgang er det forventet at vi skal effektivisere særlig administrasjonen framover. Organisasjonen i Færder kommune vil ikke være den mest effektive de første årene, men i løpet tre års tid vil den se annerledes ut.

– Hva er din ledelsesfilosofi?

– Jeg elsker jobben min. Det må du for å være en god leder for andre. Jeg er veldig opptatt av å bry meg om de menneskene jeg har rundt meg. 

Powered by Labrador CMS