Ukas leder-intervju

Britt Elin Steinveg har hatt opplæring i Tromsø kommune i en måned før hun startet i den nye jobben 1. juli. Foto: Britt Sofie Hestvik
Britt Elin Steinveg har hatt opplæring i Tromsø kommune i en måned før hun startet i den nye jobben 1. juli. Foto: Britt Sofie Hestvik

Tror på åpen dør og dialog

Den nye administrasjonssjefen i Tromsø kommune skal både lede skiftet fra parlamentarisme til formannskapsmodellen og spare inn 200 millioner kroner.Ukas lederintervju

Publisert Sist oppdatert

– Det er jo en utfordrende jobb, men jeg skal ikke gjøre den alene, sier Britt Elin Steinveg.

Ukas lederintervju

I spalten «Ukas lederintervju» stiller vi kommunale ledere spørsmål om en aktuell situasjon de er oppe i og om ledelse generelt.

Navn: Britt Elin Steinveg

Alder: 51 år

Stilling: Adminstrasjonssjef i Tromsø

Tidligere ledererfaring: Assisterende direktør på UiT–Norges arktiske universitet i Tromsø siden 2009. Direktør og økonomidirektør ved Høgskolen i Tromsø.

Steinveg startet som administrasjonssjef i Tromsø 1. juli, samme dag som kommunen gikk fra parlamentarisme til formannskapsmodell. Fysisk betyr det at hun flyttet inn på kontoret til tidligere byrådsleder Kristin Røymo (Ap), samtidig som Røymo flyttet inn på kontoret til tidligere ordfører Jarle Aarbakke (Ap), som nå er blitt varaordfører.

– Jeg startet formelt på fredag, men jeg har hatt et introduksjonsprogram fra 1. juni, der jeg har blant annet har besøkt barnehager, forebyggende helsetjeneste og avdelinger i helse- og omsorgssektoren, sier hun.

– Under opplæringen satt du også på bakerste benk på kommunestyremøte i to dager. Hvordan var det?

– Jeg synes det var veldig gode diskusjoner og viktige debatter. Det gjør at jeg ser fram til å møte i kommunestyret, selv om det blir nytt å skulle sitte foran og ikke bakerst.

– Du skal lede overgangen fra byparlamentarisme til formannskapsstyre. Hvordan ser du på det?

– Vi er den første kommunen som går den veien. Det har vært veldig travelt for dem som har jobbet med overgangen. Nå skal vi fullføre dette arbeidet gjennom blant annet å tilpasse organisasjonen til en endret politisk styringsform.

– Hva blir hovedjobben?

– Vi får komiteer og formannskap. Vi må endre rutiner og saksgang for å få systemet til å flyte godt. Vi må også ha en ledergruppe på plass som svarer til politisk ledelse. Kommunaldirektørene som tidligere servet hver sin byråd, blir nå en del av administrasjonssjefens ledergruppe.

– Kristin Røymo har varslet at kommunen skal spare inn 200 millioner kroner over tre år, samtidig som ny styreform innføres. Hvordan ser du på det?

– Det er ikke en jobb som administrasjonssjefen skal gjøre alene. Det er i alle fall én ting som jeg har forstått i løpet av den siste måneden; det er utrolig mange dyktige medarbeidere som jobber i Tromsø kommune og som er veldig dedikert til jobben. Det blir et godt, gammeldags lagspill.

– Du har gått på Solstrandprogrammet. Har du en ledelsesfilosofi?

– Jeg har tro på å involvere folk og snakke med folk. Å ha en åpen dør, men også være tydelig når ting er besluttet. Jeg har tro på dialog og involvering. Det har jeg tidligere sett nytter. 

Powered by Labrador CMS