Vil ikke si opp tidstyvene, bare omplassere dem

Ukas leder-intervju. – Jeg tror ikke vi har drevet mer ineffektivt enn andre, sier rådmann Bjørn Fauchald i Vestre Toten, som så langt har funnet 33 årsverk med tidstyver i egen organisasjon.
Rådmann Bjørn Fauchald og Vestre Toten har hatt besøk av flere titalls kommuner som vil lære av deres arbeid med å fjerne tidstyver. Her foredrar han om Lean til en delegasjon fra Skien kommune 30. mai. Foto: Magnus K. Bjørke

Mange snakker om tidstyver, men Vestre Toten har også gjort noe med dem. Som omtalt i Kommunal Rapports papiravis i forrige uke, har robekkommunen identifisert 33 årsverk med tidstyver i egen organisasjon. 21,5 av dem har fått nye oppgaver, som øker kapasiteten eller kvaliteten på tjenestene.

Prinsipper og metodikk har de hentet fra ledelsesfilosofien Lean, som er utviklet i japansk bilindustri. Lean sprer seg nå i alle bransjer over hele verden, også i stat og kommuner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.