Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

14 folkeavstemninger på valgdagen

VIDEO: Minst 70 kommuner har vedtatt at de skal ha folkeavstemning om sammenslåing i løpet av høsten og neste vår. 14 skal ha det på valgdagen. Dønna på Helgelandskysten er én av dem.

Dønna, Herøy, Leirfjord og Alstahaug kan bli én kommune hvis innbyggerne i de tre minste kommunene sier ja i folkeavstemningen som skal være på valgdagen. Den største kommunen, Alstahaug, skal ikke ha folkeavstemning.

Dønna har 1.400 innbyggere. Eksrådmann og leder for kommunereformprosjektet, Tore Westin, mener det ikke er noe alternativ til sammenslåing hvis tjenestenivå og kompetanse skal opprettholdes. En meningsmåling viser et knapt flertall for sammenslåing. Men hva sier resultatet på valgdagen?

Det finnes ingen nasjonal oversikt over lokale folkeavstemninger. Vår oversikt er basert på spørreundersøkelse til kommunene, søk i lokale medier og innspill fra fylkesmennenes prosessveiledere. De 14 kommunene som skal ha folkeavstemning på valgdagen, er sjekket grundig, men det kan være flere som har gjort vedtak om folkeavstemning senere enn dette. Rælingen har allerede meldt fra at de har gjort slikt vedtak. Tips oss gjerne om vedtak dere har gjort!

Les mer om folkeavstemningene og reportasje fra Dønna i Kommunal Rapports ukeavis på papir.