Kommunal Rapports sjefredaktør og adm. dir. Britt Sofie Hestvik overleverer beviset på at sykehjemslege Bjørn Lichtwark er Årets kommuneprofil 2014. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Kommunal Rapports sjefredaktør og adm. dir. Britt Sofie Hestvik overleverer beviset på at sykehjemslege Bjørn Lichtwark er Årets kommuneprofil 2014. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Foreslå Årets kommuneprofil 2015

Det er tid for å se tilbake på 2015 og kåre Årets kommuneprofil. Bli med og foreslå din kandidat!

For åttende året på rad vil Kommunal Rapport kåre Årets kommuneprofil. Som vanlig inviterer vi dere lesere til å foreslå kandidater - og til å stemme på din favoritt blant de fem finalistene vi velger ut.

Sykehjemslege Bjørn Lichtwarck i Rana ble Årets kommuneprofil 2014, i skarp konkurranse med innovasjonsrådgiver og mannen bak Arendalskonferansen, Kjell Sjursen. Lichtwarck ble nominert for å ha brukt sin ytringsfrihet til å advare mot nedlegging av sykehjemsplasser.

Les mer:Bjørn Lichtwarck Årets kommuneprofil 2014

Foreslå din kandidat

Årets kommuneprofil

2014: Sykehjemslege Bjørn Lichtwarck i Rana for å ha brukt sin ytringsfrihet til å advare mot nedskjæringer.

2013: IT-leder i Værnesregionen Elin Wikmark Darell for å være i forkant med velferdsteknologi og digitalisering.  

2012: Austevoll-ordfører Helge André Njåstad (Frp) for å ha snudd økonomien fra minus til pluss og skapt optimisme.

2011: Tidligere Smøla-ordfører Iver Nordseth (V) for å ha gjort Smøla til Norges første vindkraftkommune.

2010: Rådmann Evy-Anni Evensen fra Lyngdal for å være en spydspiss for informasjonsteknologi i helse- og omsorgssektoren.

2009: Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) for sitt langsiktige arbeid med omdømmebygging og næringsutvikling.

2008: Hasvik-ordfører Eva Husby (Ap) fordi hun fikk rikspolitisk gjennomslag for å heve vraket av krysseren Murmansk.

 

Foreslå din kandidat, med en kort begrunnelse (e-post til jan@kommunal-rapport.no). Fristen er 16. november.

Fra de innkomne forslagene vil vi velge ut fem finalister. De vil bli presentert 26. november - i ukeavisa og på nett. Da åpnes avstemningen, som også i år vil skje via sms. Vinneren kåres 10. desember og presenteres bredt i Kommunal Rapports siste ukeavis før jul.

Med kåringen av Årets kommuneprofil ønsker Kommunal Rapport å skape oppmerksomhet om personer som utmerker seg positivt i Kommune-Norge – til inspirasjon og nytte for andre.  

Politikere og ledere i kommuner, fylkeskommuner og kommunale bedrifter kan nomineres. Kriteriene for utmerkelsen er som tidligere: Kandidatene må ha utmerket seg spesielt i løpet av året – og gjerne over flere år. Han eller hun kan ha oppnådd resultater utenom det vanlige, snudd en negativ utvikling, gjort noe helt nytt, startet en viktig debatt eller taklet en vanskelig situasjon godt. Begrunnelsen for kandidaten må altså være aktuell og konkret, ikke bare for lang og tro tjeneste.

Vinneren får et flott diplom av vår faste tegner Sven Tveit og blir en av Kommunal Rapports faste kronikører i 2016.