Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kritiserer regjeringen for kraftig kutt i skredsikring

Det er dramatisk og uforståelig at regjeringen reduserer bevilgningene til skredsikring av veinettet med en kvart million kroner, mener Nasjonal rassikringsgruppe.

I forslaget til statsbudsjett for neste år bevilger regjeringen snaut 1,3 milliarder kroner til rassikring av veiene. Det er ifølge rassikringsgruppen rundt 250 millioner kroner mindre enn i inneværende år og vil medføre sterkt svekket evne til å oppfylle Nasjonal transportplan (NTP).

«Det er en dramatisk reduksjon når man ser det i sammenheng med de enorme sikringsbehovene som finnes på veinettet per i dag og de ekstra utfordringene som forventes som følge av klimaendringer», skriver gruppen i en pressemelding.

Snarere enn å gi midler til et krafttak for å komme i mål med sikring av veiene, foreslår regjeringen det motsatte, ifølge Nasjonal rassikringsgruppe. Ifølge gruppen er det «nødvendig å legge seg på et betydelig høyere nivå for å nå målsettingen om at alle offentlige veier skal sikres mot skred innen 2030».

At Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) får markant økte bevilgninger til flom- og skredforebygging er nødvendig og positivt, men det må komme i tillegg til sikring av veinettet, poengterer gruppen.

(©NTB)