Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Byrådet i Oslo vil kutte i støtten til sykehjemsprester

Oslos byråd foreslår kutt i støtten til sykehjemsprester de neste årene. Ordningen er en urimelig favorisering av ett trossamfunn, mener byrådssekretær for SV.

– Med en moderne tilnærming må vi ta hensyn til at flere som bor på sykehjem, ønsker å snakke med andre enn Kirken, sier byrådssekretær for eldre, helse og sosiale tjenester Mette Kolsrud (SV) til Dagen.

Ifølge avisen har kommunen stått for lønnen til sykehjemsprester i Oslo de siste 30 årene. Fra neste sommer kan det imidlertid bli slutt på dette, om byrådets budsjettforslag får gjennomslag i bystyret 9. desember. Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne sitter i byrådet som foreslår å kutte 2,35 millioner kroner i støtten neste år, og 4,7 millioner kroner hvert år fra 2017 til 2019.

Kolsrud understreker at ordningen med sykehjemsprester er en gammel ordning som byrådet nå vil gå gjennom, og viser til at tilskuddet går til bispedømmerådet.

– Vi kjenner ikke til bruken av midlene og har bedt om en redegjørelse fra bispedømmerådet, som vi fortsatt venter på, sier Kolsrud.

Leder av Oslo bispedømmeråd Harald Hegstad sier de allerede neste år må si opp sykehjemsprester om forslaget går gjennom.

– I innstillingen virker det som at byrådet vil ha en evaluering, men i realiteten blir dette en nedbygging, sier Hegstad.

(©NTB)