– Kommunereformen og primærhelsemeldingen er to sider av samme sak, sa helseminister Bent Høie og kommunalminister Jan Tore Sanner (begge H) på Nasjonal helsekonferanse i formiddag. Foto: Marte Danbolt
– Kommunereformen og primærhelsemeldingen er to sider av samme sak, sa helseminister Bent Høie og kommunalminister Jan Tore Sanner (begge H) på Nasjonal helsekonferanse i formiddag. Foto: Marte DanboltMarte Danbolt
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Sammen for større helsekommuner

– Kommunereformen og primærhelsemeldingen er siamesiske tvillinger. Gode helsetjenester krever større og sterkere kommuner, framholdt helseminister Bent Høie og kommunalminister Jan Tore Sanner på helsekonferanse i formiddag.

Begge brukte den nasjonale helsekonferansen om framtidens helse- og omsorgstjeneste, arrangert av KS og Helse- og omsorgsdepartementet, til å understreke behovet for kommunesammenslåinger.

Sanner underbygde dette med en fersk rapport fra Riksrevisjonen. Her slås det fast at kommunene etter samhandlingsreformen har fått ansvaret for flere og dårligere pasienter uten at de har økt sin kompanse og kapasitet tilsvarende.