Riksrevisor Per-Kristian Foss og ekspedisjonssjef Therese Johnsen la fram resultatene i Riksrevisjonens undersøkelse om ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten onsdag. Foto: Sivert Rossing
Riksrevisor Per-Kristian Foss og ekspedisjonssjef Therese Johnsen la fram resultatene i Riksrevisjonens undersøkelse om ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten onsdag. Foto: Sivert RossingSivert Rossing
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Langt igjen til målene i samhandlingsreformen

For lite kunnskap om pasientene som kommer, for dårlig samarbeid mellom stat og kommune, ubrukt kapasitet og for lite kompetanseutvikling er blant Riksrevisjonens konklusjoner om samhandlingsreformen.

– Dette er ikke en reform som er mislykket, det sier vi ikke. Det har blitt mye bedre siden samhandlingsreformen ble innført. Men vi peker på at mange av forutsetningene som skulle være til stede for en vellykket reform, både på det kommunale og sentrale plan, ikke er til stede, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Kommunal Rapport.

En av forutsetningene i reformen har vært å bygge opp det kommunale helsetilbudet. Blant annet var det slått fast at antallet legehjemler skulle øke mer i kommunene enn på sykehusene. Det har ikke skjedd, ifølge Riksrevisjonen.