Ill.foto: Colourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Molde kan være på vei inn i Robek

Ålesund og Kristiansund er allerede Robek-kommuner. Nå kan også den tredje og siste bykommuner i Møre og Romsdal havne der.

Det er ikke før i februar man vet fasiten for 2015-regnskapet i Molde, men en økonomirapport i oktober viste at kommunen styrte mot et underskudd på 14 millioner kroner.

Rådmannen har imidlertid fortsatt et håp om at 2015 ender i balanse.

– Økonomien er utsatt, det er ingen hemmelighet. Situasjonen er godt kjent, kommunen har hatt anstrengt økonomi over flere år. Vi må vente på det endelige regnskapet for 2015 for å se om vi lykkes med å komme i balanse, sier rådmann Arne Sverre Dahl til Romsdals Budstikke (krever innlogging).

Fylkesmannen i Møre og Romsdal er bekymret.

– Ja, jeg frykter at Molde kan havne på Robek-lista. Vi kan ikke gi bykommunene særbehandling, sier fylkesmann Lodve Solholm til avisen.

Fylkesmannen syns ikke det er særlig heldig at de største kommunene i fylket sliter med økonomien.

– Når vi har to byer på Robek, som skal være lokomotiv for regionene, er det ikke noe positivt, sier Solholm ifølge Romsdals Budstikke.

Totalt har Møre og Romsdal i dag 6 kommuner i Robek. I tillegg til Ålesund og Kristiansund er Hareid, Stranda, Sykkylven, Rauma og Fræna i registeret. Bare Nordland (10) har flere kommuner i registeret.

– Det ville ikke være en ønskelig situasjon om de tre store byene skulle komme på lista. Da må man stille spørsmål med hva som er årsaken. Det vil begrense mulighetene til å gjøre egne prioriteringer, sier Arne Sverre Dahl til Romsdals Budstikke.