– Når vi nå har fått all informasjon og dokumentasjon fra Helsedirektoratet, ser vi at vi taper 40 millioner kroner årlig. Det er ekstremt mye for en kommune som Narvik, sier ordfører Rune Edvardsen (Ap) til Kommunal Rapport. Foto: Arbeiderpartiet
– Når vi nå har fått all informasjon og dokumentasjon fra Helsedirektoratet, ser vi at vi taper 40 millioner kroner årlig. Det er ekstremt mye for en kommune som Narvik, sier ordfører Rune Edvardsen (Ap) til Kommunal Rapport. Foto: ArbeiderpartietArbeiderpartiet
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Beregnet 40 millioner i tap på Frp-forsøk

Narvik og Trøgstad er neste par ut av Frps omsorgsforsøk. Narvik fant ut at de ville tape 40 millioner kroner årlig i forsøksperioden.

Både i Narvik og Trøgstad var politikerne i utgangspunktet positive til å forsøke Frps omsorgsmodell. Men i likhet med Stange, Sykkylven og Vestre Slidre har de nå trukket seg. Dermed blir det maks 13 kommuner med i forsøkene med statlig finansierte omsorgstjenester.

I Narvik sa bystyrets flertall (Ap, SV, Rødt, MDG og V) nei torsdag. På forhånd hadde rådmann Wenche Folberg regnet ut at kommunen ville tape 40 millioner kroner årlig de tre årene forsøket skulle vare.