Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Barn av innvandrere dominerer på krisesentrene

Nesten seks av ti, 59 prosent, av alle barn som må søke akutt hjelp ved et krisesenter, er barn av innvandrere.

Til sammen søkte 1.507 barn tilflukt fra en voldelig forelder på et av Norges krisesentre i 2014. Mer enn halvparten var under seks år gamle, melder ABC Nyheter.

Hele 59 prosent av alle barna som oppsøker et krisesenter, har innvandrerforeldre, en gruppe som utgjør 16,3 prosent av befolkningen. Denne gruppen er en del yngre enn den norske befolkningen, noe som kan forklare deler av overrepresentasjonen.

Tallene kommer fram i en rapport fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som ABC Nyheter har fått innsyn i. I 2014 ble det innført egne barneskjemaer for at man bedre skulle kunne følge med på denne gruppen.

– Vi er ikke overrasket. Andelen brukere med minoritetsbakgrunn har vært stabil i flere år, sier seksjonssjef Tove Bruusgaard i Bufdir.

Andelen innvandrere som oppsøker krisesentrene, er generelt høy. 62 prosent av alle som oppsøker et slikt akuttilbud, er innvandrere, og i Oslo regner en med at andelen er enda høyere.

Bruusgaard advarer likevel mot for generelle tolkninger av tallene.

– Vi har ikke belegg i forskningen for å si at kvinner med minoritetsbakgrunn er mer utsatt for vold enn kvinner med norsk bakgrunn, mener hun.

Bruusgaard påpeker blant annet at norske kvinner oftere har et alternativ til krisesenter. I tillegg er mange av minoritetskvinnene på krisesentrene ikke i arbeid, slik at de ikke har økonomi til å benytte seg av andre tilbud.

(©NTB)